Kom på privatkurs hos Susanne!

Hei, jeg heter Susanne, og jeg er fagutdannet innen søm, modellering og voksenpedagogikk. Jeg har lang erfaring som sylærer. Du kan komme på privatkurs hjemme hos meg tirsdager, onsdager og torsdager mellom kl. 10.00 - 16.00. Jeg bor veldig nær togstasjonen i Drammen, og hvis vi avtaler det på forhånd kan du parkere gratis rett der jeg bor.

Dette kan du lære: Du kan komme på kurs, for å bli kjent med din symaskin, overlockmaskin og/eller coversømmaskin (uansett type eller merke). Du kan også lære alt du ønsker av spesifikke sømteknikker, og hvordan man jobber med forskjellige stofftyper.

Dette kan du ikke lære: Jeg er ikke utdannet innen bunadssøm. Av plassgrunner kan du heller ikke  få undervisning i mønsterkonstruksjon og modellering. 

Hva koster det å komme på privatkurs? Det koster kr. 280,- per time. I tillegg tilbyr jeg noen kurs til fastpris (se nedenfor). Kursene kan betales med vipps eller kort. 

Ønsker du å mer informasjon eller å melde deg på kurs? Skriv en e-post til kontaktsykurs@gmail.com. Skriv gjerne litt om hva du ønsker å lære, hvor mye erfaring du har fra før, og hvilken symaskin du har. Så kan jeg komme med et estimat på antall timer vi kommer til å trenge. 

Når vi først har blitt enige, og du har bekreftet at du ønsker å komme på kurs, er påmeldingen bindende. Hvis du ønsker å endre tidspunktet, som vi har blitt enige om, må du gjøre dette senest 24 timer før avtalt tid. Jeg beregner ellers et gebyr på kr. 350,-.

Disse kursene har fastpris:

Bli kjent med din symaskin

Kurset er for nybegynnere som knapt vet hva som er foran og bak på en symaskin. Du lærer å spole undertråd, tre maskinen og hvordan man innstiller trådspenningen. Så blir du kjent med de forskjellige sømmene symaskinen din har, og du lærer også hvordan man syr knapphull og hvordan man syr fast knapper med symaskinen. Du vil også lære det viktigste man må kunne om sytråd og symaskinnåler, og du blir kjent med de viktigste sybegrep.  Pris: kr. 550,- inklusive stoff, sytråd og et kurskompendium. Vi syr ikke noe prosjekt, men øver på prøvelapper. Kurset varer ca. 2 timer.

Bli kjent med din overlockmaskin

Dette er et kurs som passer både for deg som nettopp har fått en overlockmaskin, eller deg som har brukt overlockmaskin en stund, men føler at du ikke helt mestrer den. Du lærer hvordan man trer maskinen og hvordan man får innstilt trådspenningen optimalt. Du lærer å sy 4-tråds-overlocksøm, 3-tråds-overlocksøm, flatlock og rullesøm med tre tråder.  Du kommer til å sy mange prøvelapper i både tykke og tynne stoffer og faste og elastiske stoffer. Med dette lærer du også å innstille differensialtransporten og fottrykket optimalt. Vi øver også å sy buer, hjørner, hvordan man syr sammen tykke kanter og en del andre nyttige teknikker. Hvis du ønsker det kan vi også se på tilleggsføtter som finnes til overlockmaskiner.  Pris: kr. 900,- inklusive stoff, fire sneller med sytråd (som du kan beholde), nåler og et kurskompedium. Kurset varer ca. 3,5 timer.

Slik syr du med en coversømmaskin

Coversømmaskiner har blitt riktig populære, men mange sliter med å få til sømmene, og hoppesting er et kjent problem. På dette kurset lærer du hvordan man begynner og avslutter coversømmer, hvordan man lager pyntesømmer, forskjellige metoder for å legge opp stoffkanter med coversømmaskin og hvordan man syr fast kantebånd med eller uten kantbåndsapparat. Et viktig tema blir også bruk av riktig nål og tråd og hvordan stinglengde, fottrykk, differensialtransport og trådspenning må tilpasses stoffet. Du lærer også hvorfor hoppesting oppstår og hvordan du kan forebygge disse. Har du en coversømmaskin som syr en toppstitchsøm på oversiden av stoffet skal vi også øve på dette. Pris: kr. 900,- inklusive stoff, sytråd og et kurskompendium. Kurset varer ca. 3,5 timer.