Lær å sy med overlockmaskin og/eller coversømmaskin og bli en riktig proff!

Våre overlock- og coversømkurs gjennomføres en-til-en, slik at du blir riktig godt kjent med akkurat din maskin, og får lært akkurat det du har behov for. Du kan delta med en hvilken som helst maskin, uansett merke. Hvis du ønsker det kan du låne en maskin av oss.

På overlockkurset lærer du generelle syteknikker med overlockmaskin, tips om bruk av riktige nåler og tråd, hvordan maskinen skal vedlikeholdes, hvordan maskinen skal tres, hvordan trådspenningen justeres, å justere skjærebredden, å jobbe med differensialtransporten, å sy med pyntetråd og spesialtråder, å sy rullesøm og flatlock, å sy vinkler og buer og hvordan plagg best settes sammen når man syr med overlockmaskin, hva som finnes av tilleggsutstyr til overlockmaskiner og om forskjellige typer stoffer.  

 

I tillegg vil du sy mange prøvesømmer i forskjellige typer stoff slik at vi finner fram til de riktige innstillingene på din maskin. Lappene kan du stifte fast på ark, og ved å skrive notater ved siden av vil du lage din helt egen veiledning til din maskin. 

 

Overlockkurset vårt er kjent for å være svært  "matnyttig", og vi har deltakere fra hele landet. Kursleder Susanne har 30 års erfaring med overlockmaskiner. Kurset holdes som dagskurs og varer i ca. fem timer. Kursprisen dekker undervisning, sytråd, stoff, drikke, frukt og snacks.

 

Pris: 950.- (mandag - fredag) 1200.- (lørdag)

På coversømkurset lærer du om materialkunnskap og stoffer, nåler og sytråd, generelle coverteknikker, å begynne og avslutte coversømmer, pyntesømmer med kjedesøm og coversøm, opplegg med coversømmer, kanting med og uten kantebåndsapparat, sy fast elastiske blonder og kantstrikk, tilbehør til coversømmaskiner, og hva du kan gjøre for å unngå hoppesting.

 

Også på dette kurset er det erfarne Susanne som er kursleder. Alt etter hvor erfaren du er bruker vi ca. 3 - 4 timer for dette kurset. Kursprisen dekker undervisning, sytråd, stoff, varm drikke, frukt og snacks.

 

Pris: 650.- (mandag - fredag) 900.- (lørdag)

 

Har du lyst på et kombinert overlock- og coversømkurs er også dette mulig. Kursinnholdet i dette kurset er nokså omfattende. Kurset passer best for deg som har sydd en del med enten overlock og/eller coversømmaskin før, og som ønsker å perfeksjonere teknikker. Du bør kunne tre maskinen din selvstendig.

Kurset holdes som dagskurs og varer i ca. fem timer. Kursprisen dekker undervisning, sytråd, stoff, drikke, frukt og snacks.

 

Pris: 950.- (mandag - fredag) 1200.- (lørdag)

 

 

Ønsker du å bruke overlockmaskinen på en ny og spennende måte kan du komme på et kurs der du lærer kreativteknikker som bølgesøm, teppekant, hekling med overlockmaskin, to-tråds-rullesøm, to-tråds-flatlocksøm og andre både dekorative og nyttige sømmer. For å delta på dette kurset må du kunne tre maskinen din selvstendig. Kurset holdes som kvelds- eller dagskurs og varer ca. 3 timer. Kursprisen dekker undervisning, sytråd, stoff, et kurskompendium, drikke, frukt og snacks.

 

Pris: 550.- (mandag - fredag) 700.- (lørdag)