Lær å sy med overlockmaskin

Overlockmaskiner er utrolig praktiske og har derfor blitt veldig populære. På dette kurset skal du bli godt kjent med overlockmaskinen din, uansett merke eller modell. 

 

Du lærer: generelle syteknikker med overlockmaskin, tips om bruk av riktige nåler og tråd, hvordan maskinen skal vedlikeholdes, hvordan maskinen skal tres, hvordan trådspenningen justeres, å justere skjærebredden, å jobbe med differensialtransporten, å sy med pyntetråd og woolly nylon, å sy rullesøm og flatlock, å sy vinkler og buer og hvordan plagg best settes sammen når man syr med overlockmaskin, og hva som finnes av tilleggsutstyr til overlockmaskiner. 

 

Du vil du sy mange prøvesømmer i forskjellige typer stoff slik at vi finner fram til de riktige innstillingene på din maskin. Lappene kan du stifte fast på ark, og ved å skrive notater ved siden av vil du lage din helt egen veiledning til din maskin.

 

Overlockkurset vårt er kjent for å være svært  "matnyttig", og vi har deltakere fra hele landet. Kursleder Susanne har 30 års erfaring med overlockmaskiner. Kurspris per deltaker: 950.- Kursprisen inkluderer stoff, fire sneller sytråd, lunsj, kaffe/te. Ønsker du å låne en overlockmaskin fra oss koster dette 250.- ekstra.

 

På dette kurset har vi maks. fire til fem deltakere, slik at alle får den hjelpen de trenger. Vi begynner kl. 10.30 og avslutter ca. kl. 16.30

 

Neste kurs holdes:

  • Lørdag 10. juni 2017 (Kurset er fullt)
  • Lørdag 16. september 2017 (4 plasser)
  • Lørdag 25. november 2017 (4 plasser)
  • Privatkurs. Ta samme kurs, til samme pris (uten lunsj, som privatelev. Prisen gjelder kun for kurs på dagtid, tirsdager, onsdager og torsdager. 

 

Lær å sy med coversømmaskin

Mens overlockmaskiner på mange måter syr nesten helt likt, kan coversømmaskiner, og kombinerte over- og coverlockmaskiner "oppføre" seg nokså forskjellige. Mange syere sliter med hoppesting, ujevne sømmer og bølgete kantebånd. På dette kurset skal du få det til med din maskin!

 

Forskjellige temaer på kurset er: materialkunnskap og stoffer, nåler og sytråd, generelle coverteknikker, å begynne og avslutte coversømmer, pyntesømmer med kjedesøm og coversøm, opplegg med coversømmer, kanting med og uten kantebåndsapparat, sy vaffelsøm med coversøm, sy fast elastiske blonder og kantstrikk, tilbehør til coversømmaskiner. Også på dette kurset er det erfarne Susanne som er kursleder, og vi har maksimalt fire deltakere.

 

Pris: 650.- inkl. alt av materialer. På dette kurset er det en fordel å ha med din egen maskin for å bli godt kjent med den. Hvis du ønsker det kan du låne en maskin av oss for 150.- ekstra. Vi begynner kl. 10.30 og avslutter ca. kl. 15.30.

 

Neste kurs holdes: 

  • Søndag 11. juni 2017 (2 ledige plasser)
  • Søndag 26. november 2017 (4 ledige plasser)
  • Privatkurs. Ta samme kurs, til samme pris, som privatelev. Prisen gjelder kun for kurs på dagtid, tirsdager, onsdager og torsdager. 

 

Overlock- og coversømkurs for privatelever eller private kursgrupper, og kombinerte kurs

Som det står lengre opp kan du gjerne komme til overlock- eller coversømkurs som privatelev. Dette gjelder både for deg som er helt nybegynner, og deg som har brukt maskinen en del før. Til enkeltelever holder vi privatkurs tirsdager, onsdager og torsdager. Hvis dere er en gruppe med minst tre deltakere kan vi også holde kurs en helgedag.

  

Det er også mulig å ta et kombinert overlock- og coversømkurs til en fastpris på 950.- per deltaker. Kursavgiften dekker alt av materialer, men ikke lunsj.

 

NB! Kursinnholdet i kombinasjonskurset er nokså omfattende. Dette kurset passer best for deltakere som har sydd en god del før.