Kom på privatkurs hos Susanne!

Susanne er fagutdannet og har lang erfaring som sylærer. Du kan komme på kurs mandager-torsdager på dagtid. Private kurs holdes hjemme hos Susanne, ikke langt fra jernbanestasjonen i Drammen. Ønsker du å mer informasjon eller melde deg på kurs? Skriv en e-post til kontaktsykurs@gmail.com. 

Nedenfor ser du hvilke kurs du kan ta som privatelev.

Bli kjent med din symaskin

Kurset er for nybegynnere som knapt vet hva som er foran og bak på en symaskin. Du lærer å spole undertråd, tre maskinen og hvordan man innstiller trådspenningen. Så blir du kjent med de forskjellige sømmene symaskinen din har, og du lærer også hvordan man syr knapphull og hvordan man syr fast knapper med symaskinen. Du vil også lære det viktigste man må kunne om sytråd og symaskinnåler, og du blir kjent med de viktigste sybegrep.  Pris: kr. 480,- inklusive stoff, sytråd og et kurskompendium. Vi syr ikke noe prosjekt, men øver på prøvelapper. Kurset varer ca. 2 timer.

Bli kjent med din overlockmaskin

Dette er et kurs som passer både for deg som nettopp har fått en overlockmaskin, eller deg som har brukt overlockmaskin en stund, men føler at du ikke helt mestrer den. Du lærer hvordan man trer maskinen og hvordan man får innstilt trådspenningen optimalt. Du lærer å sy 4-tråds-overlocksøm, 3-tråds-overlocksøm og rullesøm med tre tråder. Du kommer til å sy mange prøvelapper i både tykke og tynne stoffer og faste og elastiske stoffer. Med dette lærer du også å innstille differensialtransporten og fottrykket optimalt. Vi øver også å sy buer, hjørner, hvordan man syr sammen tykke kanter og en del andre nyttige teknikker. Hvis du ønsker det kan vi også se på tilleggsføtter som finnes til overlockmaskiner.  Pris: 750.- inklusive stoff, fire sneller med sytråd (som du kan beholde), nåler og et kurskompedium. Kurset varer ca. 3,5 timer.

Overlockkurs for viderekomne

Dette er et kurs for deg som har sydd en god del med overlockmaskin og ønsker å lære nye spennende teknikker. Du lærer å sy flatlock med tre og to nåler, teppesøm, rullesøm med to nåler og den tofargete wave-sømmen. Vi syr også pyntesømmer med effektgarn og prøver forskjellige teknikker som ellers kun er kjent fra industrisøm. Du lærer også hvordan du kan legge opp plagg med flatlock. For å kunne sy med to tråder bruker vi en konverter som følger med på nesten alle overlockmaskiner. Ta kontakt hvis du er usikker hvordan denne ser ut på din maskin. Pris: 700,- inklusive stoff, sytråd og et kurskompendium. Kurset varer i ca. 3 timer.

Slik syr du med en coversømmaskin

Coversømmaskiner har blitt riktig populære, men mange sliter med å få til sømmene, og hoppesting er et kjent problem. På dette kurset lærer du hvordan man begynner og avslutter coversømmer, hvordan man lager pyntesømmer, forskjellige metoder for å legge opp stoffkanter med coversømmaskin og hvordan man syr fast kantebånd med eller uten kantbåndsapparat. Et viktig tema blir også bruk av riktig nål og tråd og hvordan stinglengde, fottrykk, differensialtransport og trådspenning må tilpasses stoffet. Du lærer også hvorfor hoppesting oppstår og hvordan du kan forebygge dem. Har du en coversømmaskin som syr en toppstitchsøm på oversiden av stoffet skal vi også øve på dette. Pris: kr. 750,- inklusive stoff, sytråd og et kurskompendium. Kurset varer ca. 3,5 timer.